2016-04-12 3852 views
以前都有來過食呢道既燒鵝飯,都唔錯,所以再來,今次食豪點,食燒鵝肶飯,咁就出事......。一食落去,完全唔係鵝,係鴨,點解我可以咁確定? 1. D肉完全唔同,以我食鵝幾十年經驗,肉味完全唔同。2. 我望一望對面坐既食客隻鵝,跟我的完全唔同,有相有真相,看相吧。第一張係我食果隻鵝,骨頭係圓型,肶既外型比較幼,皮既色澤淺色。第二張係對面食客既鵝,骨頭明顯形三角形,肶既外型短及粗,顏色較深。我即時問店員,點解我個碟係燒鴨,佢答佢地無賣鴨,我反問兩隻既唔同,佢無答就轉身走,無視我。最後張相係等對家食完後,影個對比,明顯係唔同 (加我張單,有相有真相)回想就知有問題,叫燒鵝肶既人比燒鵝既更多,原因燒鵝飯$53,鵝肶飯$76,差1/3價錢,多數都食肶飯,但邊黎咁多肶吖,唔通其他部分賣淨唔要咩,都唔成比例。
2016-04-12
$85 (Dinner)