2023-05-07
今日同朋友想搵個靜靜地嘅地方食飯傾偈啟岸呢條巷仔開左好多餐廳仲掛左好多紅燈籠好有feel餐廳有壽喜燒,石燒牛同拉麵選擇同朋友本身唔係好餓所以同朋友叫左兩個菜式試吓分別係鹹檸檬汁煙三文魚沙律同安格斯肉眼配薯條鹹檸檬汁煙三文魚沙律擺盆好睇鹹檸檬汁好似鹹柑桔嘅感覺沙律嘅菜都好新鮮安格斯肉眼配薯條份量好多有跟一個菇菌麵豉湯安格斯肉眼有12安士,我哋揀咗七成熟配菜仲有新鮮沙律同埋薯條沙律份量亦都好多,好在朋友鍾意食生菜薯條亦都炸得脆口餐廳嘅氛圍感覺唔錯,好適合飲嘢!#香港美食#foodiehk#hkigfood#hkfood#食好西#hkfoodlover#hkfoodporn#hkfoodstagram#thkfoodie#香港美食#相機食先#hkfoodsnap#hkfoodshare#hkfoodpic#手機食先#852food #foodhk#hkfoodstagram#一路食一路post#香港好去處 #hkdessert #hkeats
啟岸呢條巷仔開左好多餐廳
仲掛左好多紅燈籠好有feel
餐廳有壽喜燒,石燒牛同拉麵選擇
同朋友本身唔係好餓
安格斯肉眼配薯條份量好多
有跟一個菇菌麵豉湯
安格斯肉眼有12安士,我哋揀咗七成熟
配菜仲有新鮮沙律同埋薯條
沙律份量亦都好多,好在朋友鍾意食生菜
薯條亦都炸得脆口
餐廳嘅氛圍感覺唔錯,好適合飲嘢!
#香港美食#相機食先