2025-06-05 116 views
最近同同事去左呢間麵館食lunch,估唔到都有驚喜泡泡上海小籠包小籠包層皮好夠薄,餡嘅份量好足,一咬落去好有爆汁感覺,唔錯唔錯土匪雞翼 呢碟雞翼淨係睇賣相都已經覺得炸得好靚好香脆,聞落好有孜然同辣椒粉味。食落果然幾辣不過食落又幾惹味溏心燻蛋燻蛋凍凍地食原來都幾唔錯溏心蛋黃入口好滑溜,幾有煙燻味同埋有有淡淡嘅鹹香上海排骨菜飯菜飯好足料好多菜,排骨份量好多,而且炸得啱啱好,炸皮好薄,食落唔會覺得熱氣。 蠔仔冬菜肉末泡飯呢碗泡飯超大碗,我地要兩個人share佢入面配料都好多,蠔仔好鮮甜,冬菜同肉碎令個湯好夠味,啲飯亦都吸左湯入面啲精華,飲完覺得好暖笠笠飯麵類可以跟餐,凍飲+$4,熱飲+$2。我地跟餐叫左凍檸茶同熱華田,凍檸茶超大杯,幾值得飲呀~
最近同同事去左呢間麵館食lunch,估唔到都有驚喜

泡泡上海小籠包

土匪雞翼

不過食落又幾惹味

溏心燻蛋

燻蛋凍凍地食原來都幾唔錯
溏心蛋黃入口好滑溜,幾有煙燻味同埋有有淡淡嘅鹹香

上海排骨菜飯

蠔仔冬菜肉末泡飯

呢碗泡飯超大碗,我地要兩個人share