2021-04-06
呢間💛店Beans相信大家都唔陌生,睇一睇資料原來已經擴充得超犀利😮,荃灣、沙田、九龍灣、大埔、馬鞍山、將軍澳、青衣都有分店,仲有冰室版,今次嚟到德福廣場分店,假日就算11點幾嚟到都已經排緊長龍lol,真係好誇張,起碼都要排20-30分鐘先有位,想食就要有心理準備,不過菜式選擇多而且都算高質,難怪咁有人氣。呢間分店同茶飲店我想和你無所事事crossover,門口有個茶飲counter,係餐廳入面食嘢叫埋茶飲就有優惠價🈹。原隻波士頓龍蝦,牛油軟包,薯條,龍蝦湯等咗一段時間先嚟嘅lobster roll,不過等得有價值👍🏻。我自己就未食過英國嘅burger&lobster無得比較,但呢個版本足料又好味,兩大隻拆咗殼嘅蟹鉗啖啖肉,個包好有牛油香,外面微脆,入面有滿滿嘅龍蝦沙律餡同爽脆生菜墊底,龍蝦沙律真係堅多龍蝦肉🤩🤩!絕對唔係撈咗好多其他配料得少少龍蝦個隻,係9成9都係真正嘅龍蝦肉🦞,唔算好彈牙但肉質都唔錯,啖啖肉好正😋。另外仲有好多沙律菜、薯條同埋細細杯龍蝦湯,龍蝦湯味道非常濃郁,熱辣辣飲好滿足。黃金蟹肉意大利粉呢個意粉絕對喺人氣之作,我見好多枱都有叫呢個,意粉上面鋪上滿瀉嘅鹹蛋黃蟹肉醬
原隻波士頓龍蝦,牛油軟包,薯條,龍蝦湯
黃金蟹肉意大利粉
呢個意粉絕對喺人氣之作,我見好多枱都有叫呢個,意粉上面鋪上滿瀉嘅鹹蛋黃蟹肉醬,蟹肉🦀份量極多,食落滿口絲絲蟹肉,鹹蛋黃味恰到好處,夠香又唔會太heavy😋😋。
手撕豬仔骨漢堡,焦糖洋蔥,太陽蛋,薯條
呢個漢堡都係好足料,都配上沙律菜同薯條,漢堡超級厚,個包微微脆口,入面嘅pulled pork加上焦糖洋蔥幾有英國風味,豬肉唔嚡,有蜜糖味,不過就咁食會偏甜,唔落蜜糖可能好啲,加埋煎得靚一靚嘅太陽蛋,一啖咬落個包到滴晒蛋汁同豬肉嘅肉汁,都咪話唔狼狽🤣
GG是諗但泰式珍珠奶茶
我想和你無所事事嘅茶飲大多都配有搞笑有玩味嘅名,實在太多選擇,所以我就是諗但🤪🤪叫咗呢個平時好少見嘅泰式奶茶加珍珠嘅配搭,叫咗微糖之後甜度剛好,飲到泰式奶茶個種甜甜哋好香嘅奶茶味,茶味夠晒濃郁,珍珠都幾煙靭😗。
人均消費:$200
推介指數(10分為滿分):8.5分