2020-02-09 594 views
黎到觀塘黃店林立,一定要支持下黃色經濟圈,最近石磨腸粉又係大熱,所以黎試吓呢間係觀塘廣場既石磨腸粉黃店🤤一嚟到就見到門口有幾個人喺度等緊野食,見到餐牌都幾多選擇,腸粉仲可以改做紅米或者黑米,鍾意健康嘅朋友仔就要試吓啦😉我就叫咗個7號餐雞蛋豬肉改做紅米腸,跟餐嘅話會配埋6粒燒賣同埋野飲,個人認為石磨腸粉要配雞蛋,因為雞蛋可以提升腸粉口感層次同埋香好多,今次配個豬肉碎同樣都非常之香,你嘅豬肉都唔會話係啲好老或者好肥嘅豬肉,兩隻色鐘所以配合得相當唔錯👍🏻👍🏻至於腸粉,之前試過普通白腸粉就覺得好滑,但今次紅米腸就相對差d,係有啲紅米香嘅但成個配搭起上嚟就有少少奇怪🤔大家可以因應個人喜好配搭返配料同腸粉😉燒賣就普普通通魚肉燒賣,不過不失啦😂同埋佢可以自己加配料,有個辣粉/炸蒜/芫荽,不過石磨腸粉係即製嘅,所以要預返5分鐘時間等候啦😉佢嘅自家製既飲品就相當不得了啦,選擇都幾多嘅有豆漿,竹蔗茅根同埋我呢個紅棗桂圓茶(仲有一個唔記得咗)佢哋標榜豆漿係用石磨機製成,上次飲過都的確好滑,今次呢個紅棗桂圓茶同樣清香,仲有粒紅棗同埋龍眼肉係入面,紅棗仲要冇核非常之貼心🤪同埋相信都係自家煲嘅,因為豆漿同埋桂圓茶
石磨雞蛋豬肉紅米腸套餐

佢嘅自家製既飲品就相當不得了啦,選擇都幾多嘅有豆漿,竹蔗茅根同埋我呢個紅棗桂圓茶(仲有一個唔記得咗)佢哋標榜豆漿係用石磨機製成,上次飲過都的確好滑,今次呢個紅棗桂圓茶同樣清香,仲有粒紅棗同埋龍眼肉係入面,紅棗仲要冇核非常之貼心🤪同埋相信都係自家煲嘅,因為豆漿同埋桂圓茶同樣都唔係好甜,岩哂養生既朋友飲👍🏻👍🏻
桂圓紅棗茶
石磨雞蛋豬肉紅米腸套餐