2023-10-31
Little Fresh (30/10/2023)今日放假去旺角行街! 約咗朋友佢收工一齊吃晚餐! 佢話這裏有間小店提供法式菜,名叫 Little Fresh Cafe & Bar 它在旺角登打士街36號恆威商業中心18樓。油麻地地鐵站A出口行幾分鐘就到!一出𨋢已係大門口,裝修設計簡潔時尚,枱椅擺設整齊。 坐近窗口,居高臨下,可欣賞到黃昏的景色!餐牌內都有許多選擇!Set Menu既主菜都有5款可以揀,還包括前菜:是日餐湯或田園沙律和飲品。我們要了Set Menu 的兩個菜式!先來的是田園沙律:新鮮沙律菜配蕃茄粒,配沙律醋,清新可口! 是日精選是洋蔥雜菌湯配蒜蓉多士,湯有濃厚的洋蔥味,多士烤得香脆重蒜蓉味,很正!我們加了一客火魔醉蜆! 上菜時,店員會用火槍加入白酒來燒蜆,打咭就啱哂! 蜆肉大粒又新鮮,爽口鮮甜,酒的味道大大加分。 超精采!主菜要了 TODAY SPECIAL: 法式甜酒西班牙杜洛克豬肉眼!店員建議煮7-8成熟, 一於聽取廚師的意見!肉質鮮嫩多汁,肉有淡淡的橡果香味。 不會太生,真係剛剛好!配上薯蓉、蘑菇和蔬菜等,很美味!主菜還有拿破崙鮮海蝦燴意大利扁麵! 大大隻海蝦
主菜還有拿破崙鮮海蝦燴意大利扁麵! 大大隻海蝦, 鮮味爽甜! 意大利扁麵軟硬適中,仲有很多海鮮粒,口感豐富,汁味香濃,很好吃的!最後來了杯咖啡和橙汁,真的大滿足!
這間小店的食物質數很高! 食材優質又用心去處理,令客人享用美食!價錢合理唔貴,值得向大家推薦!