2017-12-12 117 views
今晚7點左右,同朋友二人去食雞煲。天氣咁凍最啱就係食雞煲,仲要係食好辣嗰種!我哋兩個被安排咗坐喺廁所門口,心理上係有啲憂心,但已經冇其他位喇,惟有頂硬上!家姐最近食咗個小辣嘅羊腩煲,平時好食得辣嘅佢都話夠辣。於是我同朋友嗌咗個小辣麻痺雞。涼伴拍青瓜同海蜇絲唔夠入味,而且感覺味道怪怪的,不過我朋友都鍾意食。雞肉都算入味,但我哋竟然覺得唔夠辣。我個朋友自己落咗啲調味料落去,店員姨姨又幫我哋加辣。佢仲提我哋逐啲小小咁落,驚我地辣到食唔到。落咗之後,果然濃味咗,同埋越食越辣。不過呢隻辣係辣喺個嘴唇,口入面唔覺得辣,同埋會感覺個肚都熱辣辣。雞肉嘅肉質都算滑嫩,唔錯~裡面仲有幾舊薯仔,入晒味,粉粉的,超好食!我哋後尾再加嘅薯仔片太薄,冇嗰種粉粉嘅質感,冇咁好食。另外,腩肉偏肥,啲肉好難咬,我吐咗出嚟。其他我地主要食咗素類食物,例如豆卜,豆腐,炸枝竹,冬菇,冬瓜片,白蘿蔔,烏冬,紅薯粉等等,不過不失啦。可仼飲汽水、大陸碳酸飲品、鴻福堂咸柑桔、竹庶茅根等。服務態度很好,上菜快,但有漏單情況。價錢尚算實惠,每人$158。

裡面仲有幾舊薯仔,入晒味,粉粉的,超好食!

可仼飲汽水、大陸碳酸飲品、鴻福堂咸柑桔、竹庶茅根等。

服務態度很好,上菜快,但有漏單情況。

價錢尚算實惠,每人$158。
2017-12-11