2016-03-21 402 views
今日出面又潮濕又有大霧,真係唔係好想出街食野,不過家中大人好想食點心,唯有睇下有冇得叫點心外賣。都知唔一定會搵到,要又肯送外賣上嚟,結果都搵到一間。 睇番佢都有好多種點心可以叫,又有飯類,湯等等。落完order等了又等,可能係星期六比較多單,大家記得要留意番,一係就外賣自取或者堂食,因為要比你預期到既時間多一個鐘先送到。 鮮蝦蒜芯餃 皮都幾薄,即使隔住餃皮都可以見到裡面的餡料,咬落去成口都係鮮蝦同蒜芯,可見用料十充足。 桂林頂級鮮牛肉球 牛肉球大大粒,肉質軟硬適中,牛肉有咬口,而且仲有另上既喼汁,即使係外賣制作都認真。 青芥鮮牛肉饅頭漢堡呢個其實同點心感覺有少少格格不入,不過見幾特別所以試下叫。果然,佢包既部分係用上饅頭既包,而中間既鮮牛肉都夠淋,加上青芥係幾惹味,但就係全部夾埋一齊食總係覺得有d格格不入。 江南俏鍋貼,火力充足,鍋貼表面帶有少少燶。雖然只係叫左三隻鍋貼,但係外賣都照顧十足,一樣有比到餃子醋。食既時候食到大量豬肉,而且有肉汁流出。 蒜蓉蝦春卷本身都冇預佢會好好食,因為外賣春卷好多時問題都係嚟到春卷皮唔脆,但呢個春卷比到驚喜我,外賣食落去都仲好脆,而且春卷幾厚身,咬

睇番佢都有好多種點心可以叫,又有飯類,湯等等。

鮮蝦蒜芯餃

桂林頂級鮮牛肉球

青芥鮮牛肉饅頭漢堡

蒜蓉蝦春卷
本身都冇預佢會好好食,因為外賣春卷好多時問題都係嚟到春卷皮唔脆,但呢個春卷比到驚喜我,外賣食落去都仲好脆,而且春卷幾厚身,咬落去唔係得一陣風。

鳳爪排骨飯
其實自己本身都鐘意食排骨飯,不過去飲茶既時候好多時都留意到出面既排骨食係比較硬身,而今次食既排骨飯夠淋,食落去好舒服,同埋排骨都夠淋,所以自己幾鐘意呢個飯。

總括嚟講呢個外賣點心既質素真係拍得酒樓,不過我下次應該只會堂食。
2016-03-19
Waiting Time
60 Minutes (Delivery)
Type of Meal
Dinner