好耐無食拉麵,經朋友介紹去左銅鑼灣金峰拉麵試一試。估唔到位於銅鑼灣鬧市中心上樓咁近嘅位置,座落港鐵站D出口附近,步距約5分鐘就到🫶🏻平日晚飯時段都需要排隊等候一會先可入座,星期五六日多人記得要預先約位。晚飯時間,我點咗menu新推出嘅串燒拼盤,百六蚊落樓有8串唔同嘅串燒,真心好抵食👍🏻有雞翼,豬腩肉、雞軟骨,雞腎等等,而且都是即叫即燒,雖然等候需時一回,但每一串都燒得恰到好處,絕對值得期待!我點了一份香辣豚骨湯拉麵套餐,可加錢選一份小食同一罐汽水飲品,另外加錢配的一份小食是招牌的雞白肉同可樂,而同行友人選了店長推薦的極濃雞白湯拉麵套餐加叉燒同埋雪碧。拉麵方面我個人認為不過不失,湯底香濃不油膩,麵度軟硬度適中,份量比一般拉麵多,配合埋湯底真的不錯,作為招牌菜的慢煮雞白肉也很出色,柔軟嘅咬口亦不會乾身👍🏻聽講好多人都會返嚟再食埋鰻魚飯,下次我都想試吓🤭
好耐無食拉麵,經朋友介紹去左銅鑼灣金峰拉麵
試一試。

叉燒同埋雪碧。
作為招牌菜的慢煮雞白肉也很出色,柔軟嘅咬口亦不會乾身👍🏻

聽講好多人都會返嚟再食埋鰻魚飯,下次我都想試吓🤭
2023-05-17
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$250 (Dinner)