呢間一路都好想試,今日就同好朋友黎補祝我既生日飯。用openrice 訂位,lunch time時間都有5 折😍,不過就只限正餐餐牌。牆上面既圖畫都幾得意,有隻街坊麥豬✨我的宣言(主餐+$12): 個名就幾正,佢係藍碟花系列其中一款。唔知點解睇落個顏色奶奶白白好似伏伏地,menu 話係有白桃同玫瑰。 講真玫瑰味唔多覺,但就飲得出有白桃同埋乳酸味,味道唔會太甜,算係中規中矩。✨烤雞煙三文魚凱撒沙律 (半價$34): 原來個烤雞係勁細粒,有少少辣辣地都幾好食。夾埋d 煙肉粒同煙三文魚,成個沙律味道幾豐富,不過d沙律醬太少,多d 就更加好~但而家我覺得都幾好食。✨街坊碗仔翅($28): 呢個稀杰度啱啱好,入面都幾足料。大大片既東菇,素翅,蛋花,木耳~仲食到有胡椒味。不過碗仔翅無肉絲同醋就覺得失色左,後尾睇番d 食評先發現原來枱係有醋🙈完全無留意過。✨蒜香一口牛(半價$29): 個牛都幾韌,不過個汁真係好好味,酸酸地得黎勁多炸蒜,好香口。仲有好多色彩繽紛既蔬菜粒,點汁都唔錯。✨大蝦龍蝦汁炒河粉(半價$58): 個蝦上面勁多蟹籽,隻蝦雖然有丁點霉,但味道都幾鮮甜。 河粉幾滑,唔會太腍食到帶點彈

牆上面既圖畫都幾得意,有隻街坊麥豬

✨大蝦龍蝦汁炒河粉(半價$58): 個蝦上面勁多蟹籽,隻蝦雖然有丁點霉,但味道都幾鮮甜。 河粉幾滑,唔會太腍食到帶點彈性,而且有龍蝦汁既香味,加埋蟹籽脆卜卜估唔到又幾好食。
大蝦龍蝦汁炒河粉

✨黑松露野菌忌廉汁蟹籽蝦籽麵($49): 開頭覺得西式做法配蝦籽麵好似好騎呢,但食落黑松露味好香,用上粗身既蝦籽麵,口感煙煙韌韌估唔到又幾夾,仲有好多蘑菇,翠肉瓜粒拌碟,真係唔錯👍
黑松露野菌忌廉汁蟹籽蝦籽麵

✨芒果班戟伴雪糕(半價$24): 折左超抵,雖然感覺係普通pancake, 但擺盤一d 都唔hea。雪糕朱古力味勁濃郁,加埋爆谷好好食。pancake 皮都好薄,夾住滿滿既cream, 但芒果就唔算好甜,整體黎講個present 令我幾滿意。
芒果班戟伴雪糕

呢餐兩個人真係食到爆肚,折左三百幾蚊都算抵食。唯一係環境有d 暗,個menu d 字又太細,睇得好辛苦🤣。野食都算中上,值得bookmark 下再encore.

大蝦龍蝦汁炒河粉
黑松露野菌忌廉汁蟹籽蝦籽麵