2019-05-21
趁呢排落雨,天氣涼返啲啲,又有藉口叫男朋友陪我打邊爐🙆🏻今次呢間火鍋放題係我揀嘅✌🏻講到食🙆🏻真係不得不讚自己😂好識揀💪🏻當初係俾呢到嘅湯底吸引,因為小妹本身係一個非常鐘意飲湯嘅人,上至燉湯下至例湯閒閒地都飲幾碗😋我地揀咗個$288/位嘅高質台式養生火鍋放題,可以先飲湯後打邊爐,養生湯底有五款,包括兩款燉湯,兩款老火湯同一款海鮮生滾湯。除養生湯之外,我見有唔少人都係黎食麻辣湯底🌶⭐️黃金蟲草花花膠雞煲翅湯鍋(4小時老火湯底)真係實實在在有層膠質喺湯面,湯料好足,湯底濃郁但唔咸👍🏻我地兩個飲哂成個湯先再加湯打邊爐。⭐️足料卜卜花甲龍蝦濃湯鍋(即叫即做生滾湯底)好足料嘅海鮮生滾湯,花甲大大隻冇沙鮮甜,蝦肉鮮味爽口彈牙。呢到嘅調味料亦都有多款選擇,而且環境企理乾淨。仲有小食前菜,一邊食一邊打邊爐👍🏻蔬菜,菇類,飲品都係自助形式,多款選擇,大量供應。按人頭上嘅海鮮拼盤,有鮑魚,鮮帶子,廣島蠔,蝦,款款新鮮。同樣係按人頭上嘅火鍋拼盤,有爽口嘅雲南高雪花繡球菌,嫩滑嘅精選肉類同內臟。呢到嘅食物種類好多,免費追加嘅食物超過80款,有海鮮/粉麵/蔬菜/肉類/丸類/餃子,仲有甜品!鐘意呢到以wechat方式
除養生湯之外,我見有唔少人都係黎食麻辣湯底🌶
⭐️足料卜卜花甲龍蝦濃湯鍋(即叫即做生滾湯底)
好足料嘅海鮮生滾湯,花甲大大隻冇沙鮮甜,蝦肉鮮味爽口彈牙。