2014-01-22 824 views
放工, 9點幾, 同事荷包乾涸話唔好食咁貴, 我第一時間就諗起呢度. 以前經過, 食過一次lunch, 已經印象不錯, 因為不在大街, 不會太嘈太迫, 睇住D waiter走來走去, 但完全沒有趕你走的感覺. 進入舊式建築, 很有一種復古的街坊味道, 餐具清潔 (個人覺得, 十分重要)偷望到廚師是泰國人, 是由泰國請過來的, 很有正宗風味個人不太喜歡辣, 但朋友喜歡就叫左...友人超喜歡, 說很泰式, 我飲左一啖, 果然草香揍鼻, 也不算很辣第一次食生菜包, 生菜加上豬肉, 清新之餘, 又很香口, 重點都係, 足料抵食!哇! 真係抵!! 我的至愛! 炒得很好吃, 不會太過火, 50蚊有找, 相當豐富, 唔似以前吃的, 成舊水都得2隻蝦平實之選, 十分新鮮! 好鐘意個汁可能晚上不像中午迫爆, (又可能係我靚仔啦)老闆娘親自過來問我意見, 傾左一陣真係很好食, 我叫佢加價. 呢個quality, 跟本不止呢個價的.
放工, 9點幾, 同事荷包乾涸話唔好食咁貴,
我第一時間就諗起呢度.

以前經過, 食過一次lunch, 已經印象不錯,
進入舊式建築, 很有一種復古的街坊味道,
餐具清潔 (個人覺得, 十分重要)

偷望到廚師是泰國人, 是由泰國請過來的, 很有正宗風味
細冬蔭功湯
肉碎生菜包
炒金邊粉 Pad Thai
馬拉盞通菜
平實之選, 十分新鮮! 好鐘意個汁

可能晚上不像中午迫爆, (又可能係我靚仔啦)
老闆娘親自過來問我意見, 傾左一陣
青木瓜沙律
Other Info. : 成日話寫食評, 計落都有幾十間野寫...但我一開account 果陣, 打錯左個名, link左facebook又cancel唔到... 每次見到個錯名, 就無哂心機... Email左去2次要求正名, 全無音訊, 火都黎...Complain letter無人理, 算! 唔係見個老婆娘咁好人, 我都未必會的起心肝... 寫開有條路, 之後簡返D相, 寫返多D先, 同希望openrice幫我改返好個名...
2014-01-16
$105 (Dinner)
細冬蔭功湯
肉碎生菜包