2008-04-11 3 views
依排乜嘢都話貴咗,樣樣嘢都加價,但係街坊酒樓仲會搵到D抵食晚市套餐,再者,依頭唔係旺區,晚市都比較靜D,所以,價錢會做得梗抵去吸引人。約咗屋企人晌依度食飯,有幾款晚市套餐都幾OK:平嘅A餐$168(3餸1老火湯),貴少少嘅B餐$228(4餸1老火湯),貴嘅C餐$338(4餸1燉湯),另加小菜都係收$38碟!我哋揀咗A餐,有霸王花煲唐排老火湯、生炆班腩煲、咕嚕蝦球同鹹魚茸炒白菜仔,另外加多個栗子滑雞煲。每樣嘢嘅份量都唔少,好似個老火湯,無味精,一大瓦煲,足足裝到7、8碗咁多。而幾款小菜都唔錯,好似兩個煲仔菜「生炆班腩煲」同「栗子滑雞煲」,上枱時夠晒熱辣辣,滋滋聲,D栗子又夠粉香;「咕嚕蝦球」D蝦球大大隻,都幾彈牙,味道酸甜適中;而個「鹹魚茸炒白菜仔」有鹹魚嘅鹹香,好惹味!計埋白飯、茶芥,都係三舊水,絕對抵食!