2019-08-09 303 views
早餐食得太飽,晏晝嗰餐食唔落飯,決定去唐記買D”輕食”…買左個菜圃肉包加個豆腐花,但同行同事驚我唔夠飽叫我買定個包返去做下午茶…但我唔想室溫攤凍個包驚會酸臭,唐記包點個姐姐聽到我地嘅對話就建議我買個凍飽,話可以拎到返公司擺雪櫃,到想食時先叮熱,咁就隨時都可以食到個熱辣辣嘅包喎菜圃肉包就食左好多年架啦,係我最中意嘅唐記包~內餡嘅菜圃唔太咸,而且好好咬,增加成個包的口感;肉餡唔太硬,鬆鬆軟軟咁唔錯~豆腐花有豆香味得黎唔算太甜,口感順滑又唔易散同事買嘅鳳爪排骨飯都好吸引,忍唔住偷左佢兩啖試下,排骨係正常質素,反而個飯嘅口感好有驚喜,乾濕度剛剛好!完全無出面食開D蒸飯太多水搞到成PAT野嘅感覺~廿蚊飯黎講真在唔錯下午都係食唔落個凍飽,喺雪櫃擺到第二朝先拎黎做早餐;叮返熱個包都唔乾身,而且叮完嗰下拎上手仲係熱辣辣,感覺上仲好食過尋日買完拎返公司食個包~6蚊一個包做早餐真係抵到爛~
早餐食得太飽,晏晝嗰餐食唔落飯,決定去唐記買D”輕食”…