2018-11-25 171 views
最近見到有朋友介紹哩間餐廳,一直都好想試下哩個傳說中嘅花膠撈麵,今次終於有機會去元朗食啦!位置黎講都算係幾方便,出左西鐵站行幾分鐘就到。好彩我十一點半就去到,雖然係岩岩開鋪,但已經差啲啲就坐滿哂,我一去到都要撘枱啦。一入到鋪頭,就好大陣魚腥味,不過都無辦法啦,因為哩間餐廳就係主力做海參同花膠,始終會有魚腥味,坐左一陣就唔覺啦😛既然最出名係花膠撈麵,我當然要叫啦,以咁嘅價錢黎講真係好抵食,有成4舊花膠,仲有四件厚冬菇🤤🤤🤤質素你就當然唔可以拎高質花膠比,但我真心覺得唔錯,幾有咬口同無魚腥味,唔會好霉,至於冬菇我個人覺得好出色😂😂好「諗」好厚身同埋好有蠔油味😍而粗麵呢,我覺得可以再有味少少,我就覺得淡味左少少,可以再重啲蠔油味,不過麵質還可以嘅🤭我會推薦大家試下架,哩個價錢真心無得輸😎😎😎
我會推薦大家試下架,哩個價錢真心無得輸😎😎😎
花膠蠔油撈麵
花膠蠔油撈麵