2017-11-29 3475 views
天氣凍,同同事星期五lunch 揀左日牛放題打邊爐。因為同事們係食肉獸,只有一碟肉唔夠食,所以我地全枱都叫左108任食放題。我叫左蕃茄湯底,湯太咸,我最後加左幾次水先易入口d。等緊湯滾之際,就出去自助吧拎野食。蔬菜有好多選擇,例如娃娃菜,生菜,冬瓜,蘿蔔,番薯,南瓜,蕃茄,翠玉瓜,金菇,大葱,粟米,韭菜,蓮藕等等。另外仲有少量丸,例如菠菜魚蛋,黃金片頭,芝士腸,菜肉餃子,獅子狗等等。推介黃金片頭,好彈牙!菜肉餃子細細粒食多幾粒都唔怕,味道都唔差!飲品都可以隨便斟,咖啡菜各種汔水都有!豬肉都牛肉都切得好薄食,滾兩滾就食得,但因為好薄,好彩我地叫左放題,如果只得一盒肉應該唔夠喉。雞肉就厚身,好大粒,好滑! 但refill得唔夠快,order完都要催一催先上。食到最後當然要食埋甜品!佢有自助乳酪,仲有其他topping自己加!呢個乳酪都推介,好味!

我叫左蕃茄湯底,湯太咸,我最後加左幾次水先易入口d。

飲品都可以隨便斟,咖啡菜各種汔水都有!