2018-06-11
平時喺葵興返開工,放左工都慣左去尖沙咀或者荃灣食飯,都冇諗過喺附近食,甘啱有同事同我講係葵涌廣場附近,有間好抵食嘅雞煲火鍋,所以星期五晚就去試吓啦!我哋七點半去到,當時都未滿座,所以我哋兩個人,都可以霸四個位,方便擺嘢食。除咗打邊爐之外,出邊都擺咗好多小食,最好食就係雞翼,你睇幾大隻。其實除咗雞煲之外,佢都可以揀烤魚或者普通火鍋,而我哋由於唔想食辣嘅關係,就揀咗個清清地嘅蟲草花椰子雞煲。雞煲到咗,都幾多蟲草花同雞,味道清清地,飲落都幾舒服。食晒d雞後,我哋就出去揀咗好多配料,配料好多選擇,最鍾意就係有咁多菜,平時打邊爐好少會叫咁多菜,今次仲要係任夾添,佢其中一個雪櫃仲寫明新鮮蔬菜,分別有娃娃菜同唐生菜,擺得都幾精緻。除咗自己夾配料,其實仲可以任點肥牛、鯇魚骨腩、豬肉片等。另外,佢哋嘅飲品係超多選擇,只係飲品,都已經放五至六個雪櫃。而另外一個驚喜,就係即食麵烏冬嘅選擇,全部都未拆袋,感覺好衛生乾淨及大方。最後,我哋每人食咗兩個雪糕先走,老實講味道唔算非常驚喜,但係用呢個價錢來說,是超級物有所值。
雞煲到咗,都幾多蟲草花同雞,味道清清地,飲落都幾舒服。
除咗自己夾配料,其實仲可以任點肥牛、鯇魚骨腩、豬肉片等。