2016-11-28 11212 views
又是每月一餐的時候,天氣涼左,至好就係打邊爐,幫襯德興,但不是酒家,而係都是德興集團的日式放題,book左8:30,4位。 店子面積頗大,裝潢以黑色及木色為主調,我地4人坐的是卡位,有個人空間之感,坐得幾舒服呀,每枱都有長煙囪抽氣管,減低油煙味,好周到。 牛的部位分佈圖。 同平時的日式放題一樣,火鍋配材是自助的,自行出來取食物,鍋物和常見的差不多,尚算多選擇,還多了秋葵及青口,兩款不俗的食物,不過青口太受歡迎,好常冇晒冇試到。 汽水啤酒飲任,仲有甜品呀。 不同等級的肉當然是不同收費,我地揀了每位$168,特上美國牛肉、黑豚肉及雞腿肉,90分鐘放涮涮鍋。 枱面上有清湯,方便客人添加。 火鍋爐和控制器是分開的,方便客人調火。 可選兩款湯底,要了三文魚石狩湯及壽喜燒湯。 三文魚石狩湯,微微的熟三文魚,味道帶點鮮甜。 壽喜燒湯,近期常食的湯底,醬油味道帶點鹹。 特上美國牛肉,口感有嚼勁,牛味不算太濃,尚算不俗。 黑豚肉,口感冇咁鞋,比較爽滑,味道比較香。 雞腿肉,正常水準。 先拿一些蔬菜,有秋葵、大脾菇 、粟米、芋頭、雲茸及蔬菜等,有秋葵正呀。 再拎芝士丸、脆

牛的部位分佈圖。

汽水啤酒飲任,仲有甜品呀。

枱面上有清湯,方便客人添加。

火鍋爐和控制器是分開的,方便客人調火。

可選兩款湯底,要了三文魚石狩湯及壽喜燒湯。

三文魚石狩湯,微微的熟三文魚,味道帶點鮮甜。

壽喜燒湯,近期常食的湯底,醬油味道帶點鹹。

特上美國牛肉,口感有嚼勁,牛味不算太濃,尚算不俗。

黑豚肉,口感冇咁鞋,比較爽滑,味道比較香。

雞腿肉,正常水準。

再拎芝士丸、脆皮腸、牛丸及腐竹等。

響鈴及蓮藕。

用動了。

混醬。

甜品除左雪糕之外,仲有冬甩、泡芙、和果子及蛋糕等,味道正常水準,但可食到咁多款式甜品,好滿足呀。

仲有豆腐花及乳酪。

整體食物味道不俗,不過鍋物、湯底、飲品及甜品都多選擇,坐位闊絡坐得舒服,不過係抽氣問題焗左少少,服務態度不俗,有禮貌又快手,而且識講笑幾親切,每位$200內有呢個水準都不俗幾抵食呀。