2019-06-18 562 views
翡翠小廚闊別好一段時間了,而家終於係屯門市廣場開番,實在太好。最開心的係我喜歡的傳統潮州菜都係齊度。鹵水午市套餐:食潮州野點可以無鹵水,見佢中午有個特價一人餐於是叫來試下,$78有鹵水雙拼及自選粥麵飯,真係好抵。鹵水味道夠香,一人食剛好。今次同3個同事來,都夠每人一片。加$10點了個芋泥,好味呀,夠滑夠香不太甜肉骨茶:同以前一樣都是用一字排,個湯的藥材味剛好,不會太霸道煎蠔餅:是傳統潮州做法,軟滑邊小脆,用薯粉鴨蛋煎果種,好多蠔仔呢!糖醋麵:個麵煎得夠脆,灑上糖,再落醋,食左2塊呢瑤柱翡翠豆腐:呢道雖然不是潮州菜,但好有特色,豆腐是佢地自己做的玉子豆腐,上面有層菠菜,加上菇菌的汁,很美味雜菌牛柳粒:牛柳醃得剛好,腍得來唔會無曬肉味整體都滿意,下次會同屋企人來食!
最開心的係我喜歡的傳統潮州菜都係齊度。
糖醋麵:個麵煎得夠脆,灑上糖,再落醋,食左2塊呢
雜菌牛柳粒:牛柳醃得剛好,腍得來唔會無曬肉味

整體都滿意,下次會同屋企人來食!

肉骨茶
煎蠔餅
午市鹵水一人餐
午市鹵水一人餐的魚蛋魚角河
2019-05-28
$100 (Lunch)
肉骨茶
翡翠豆腐