2019-01-21 125 views
同男朋友黎食越南菜,貪越味皇選擇夠多,基本上想食咩越南野都有 !影左其中兩頁menu俾大家參考下,真係睇到花多眼亂XD越式柚子鮮蝦沙律$68我其實好怕柚子既甘味,覺得好苦,但男朋友想食就照叫啦!原來溝左越式醬汁食係好好多,酸酸甜甜咁,都幾開胃,如果可以俾多少少蝦就好啦哈哈越式椒鹽軟殼蟹$72依個都係男朋友話想食既,我只食左一小舊,因為本人唔好軟殼蟹男朋友話都幾好食,仲要食到有蟹膏好正~越味皇牛油蒜蓉雞翼$45四隻用得自己店名黎做個食物名,一定有返咁上下信心啦~所以依個牛油蒜蓉雞翼真係幾好食隻隻都大大隻,有好香既牛油同蒜蓉味,炸到熱辣辣好脆身,真係好邪惡!越式燒魚$88燒魚亦都係依度既推薦菜式,用燒既形式烹調,帶有少少焦香味(我覺得燒野係有少少焦香脆身先好食,但唔係全燶呀!)而魚肉不腥啖啖肉,點埋醬汁食好正,係我全晚最鍾意既菜式,我地勁快清哂~越式燒雞肉串燒$48三串雞串亦都整得唔錯,唔會好多肥膏,燒得岩岩好,配埋花生沙嗲汁,好香口!青檸梳打$26每次食越南野都要飲既青檸梳打~
影左其中兩頁menu俾大家參考下,真係睇到花多眼亂XD

越式柚子鮮蝦沙律$68
我其實好怕柚子既甘味,覺得好苦,但男朋友想食就照叫啦!
越式柚子鮮蝦沙律

越式椒鹽軟殼蟹$72
依個都係男朋友話想食既,我只食左一小舊,因為本人唔好軟殼蟹
男朋友話都幾好食,仲要食到有蟹膏好正~
越式椒鹽軟殼蟹

越味皇牛油蒜蓉雞翼$45四隻
用得自己店名黎做個食物名,一定有返咁上下信心啦~
越味皇牛油蒜蓉雞翼

越式燒魚$88
越式燒魚

越式燒雞肉串燒$48三串
越式燒雞肉串燒

青檸梳打$26
每次食越南野都要飲既青檸梳打~
青檸梳打