2020-04-13
其實而家將軍澳開左好多有海景的餐廳,沿住海濱長廊,環境舒服,可以帶下狗仔去,好chill🐶 除左大家都知的jomo,今日就介紹下呢間台式料理,等大家多個選擇😀 我個日去食下午茶餐,又比想像中的性價比高bor! 我地叫左一個台式紅燒牛肉刀削麵,呢個份量都幾多,同普通size一樣,入面有一舊白蘿蔔,一舊紅蘿蔔同啲牛肉😛 湯底清甜,有牛骨的香味,唔系太肥,幾清😋 蘿蔔好腍,牛肉應該用牛肋條,一樣都炆到好腍,易咬又入味❤️ 刀削麵好粗,所以食落更唔易一patpat,啱晒我口味。唯一差小小的就系啲麵未能索到個湯,所以你見到都系比較偏白色🤭 另一個鹽酥雞排魯肉飯🥳 呢個一樣都冇失望!佢的鹽酥雞系好特別,唔似一般咁,有好多味粉,佢個皮都特別脆, 粉漿唔會太厚,面頭有啲粒粒所以食落好脆😍 佢地會比個千島醬你沾,咁就會更好味🥳((我系沙律醬控)) 滷肉飯都唔錯!用半肥瘦的肉所以會好香🤓 將佢地切成粒粒,撈勻食就啖啖都有,好滿足☺️ 最中意系滷肉飯我珍珠米,煙煙韌韌!但唯一差啲就系略嫌唔夠汁,有小小乾😕 但下午茶咁的價錢包嘢飲,又咁chill,正😗