入西貢食海鮮,大多數人首選"通記"及"洪記"! 這次,揀了這間"世興",門面雖然及不上兩大海鮮舖,但價錢吸引,免收茶芥加一!! 同老公兩人當然就點了 套餐: 十一款海鮮,可任選四款,另送油菜,合時生果及汽水兩罐! 我們揀了(芝士龍蝦伊麵+豉椒炒蟶子+椒鹽鮮魷+薑蔥炒蟹),心想份量都應該會是很精緻的。沒想到"世興"竟然給了我們驚喜,首先上菜的是"豉椒炒蟶子", 竟用上中size的蟶子,每一隻都像無名指般大小,厚肉唔腥而且不會殼多過肉! 第二道菜是"薑蔥炒蟹",蟹是肉蟹有蟹膏,味道不錯! 第3道菜是最主要的"芝士龍蝦伊麵",大大碟,伊麵夠多足3人份量,龍蝦食落足一隻,兩人食真的很full不需要另叫白飯! 之後的是"椒鹽鮮魷"細心地奉上喼汁及泰式酸甜兩款醬汁供客人選用,好0野! 其次就是加送的"椒絲腐乳通菜"夠鑊氣,即使是合時生果,雖說是只得一個鮮橙,但食家laibi一吃就知是選用#3107的新奇士鮮橙,超甜多汁!總括來說,整個套餐份量足3人,抵食之餘味道亦不錯,而且服務態度好,值得一讚!! 假如奉送埋糖水就更加perfect!!
入西貢食海鮮,大多數人首選"通記"及"洪記"! 這次,揀了這間"世興",門面雖然及不上兩大海鮮舖,但價錢吸引,免收茶芥加一!! 同老公兩人當然就點了[浪漫2人世界]
假如奉送埋糖水就更加perfect!!
浪漫餐單!
豉椒炒蟶子!
薑蔥炒蟹!
芝士龍蝦伊麵!
椒鹽鮮魷!
奉送:椒絲腐乳通菜
全2人海鮮餐!!
奉送:合時生果! (超甜)
2009-09-27
$170 (Dinner)
浪漫餐單!
豉椒炒蟶子!
薑蔥炒蟹!
芝士龍蝦伊麵!
椒鹽鮮魷!
奉送:椒絲腐乳通菜
全2人海鮮餐!!
奉送:合時生果! (超甜)