2022-01-13
今天是爸爸生日~ 所以就成家人一齊去左9龍城食飯慶祝~ 由於泰國菜比較難自製正宗口味,所以我們都決定食泰菜慶祝~ 食完仲有可以去9龍寨城公園行下~ 通了地鐵後非常方便易去又美好的一個地方~我們點了泰式拼盤,黄咖哩雞配蒜蓉包,熱龍眼水和椰汁涼粉,全單$400起加$1換到泰式烏頭😍魚剛好是爸爸的最愛!實在太好了!非常抵食!泰式拼盤非常大份~ 夠曬成家人食~ 超香脆既泰式春卷好足料!泰式蝦丸外脆內含濃濃的蝦肉~沙嗲串燒有牛肉和豬肉~2個味道都好食!黄咖哩唔會咸,好滑好似有小小蛋係入面咁,非常香濃,雞肉都好滑~ 食黄咖哩又點可以唔額外加配蒜蓉包一齊食呢!所以我地加左超香脆既蒜蓉包一齊食,真係好好味呀!熱龍眼水不會太甜!椰汁涼粉冰也很足料~ 全單$400加$1換的泰式烏頭做法也非常特別,有梅子酸菜米粉的跟魚一起吃,十分特別的吃魚方法!
熱龍眼水不會太甜!