2019-04-10 112 views
同friend去左太和食晚餐,黎左呢間餐廳食東南亞菜。我地叫左兩個晚餐set,叫左一個海鮮喇沙摻摻,同埋一個南乳雞翼撈麵。晚餐set係配野飲嘅,我地就叫左兩杯熱柚子茶。海鮮喇沙摻摻味道不過不失,勝在海鮮嘅數量好多,有好多隻蝦同蜆。而南乳雞翼撈麵就比較好食,撈麵好香。雞翼亦都好惹味,南乳味十足。另外仲有雞湯一碗。另外,我地都跟餐加$18叫左兩個小食,有白雲酸辣鳳爪同埋馬鈴薯炸蝦卷。酸辣鳳爪嘅味道酸酸甜甜,再有啲辣味,十分開胃,仲可以中和一下其他食物較濃嘅味道,配搭主食唔錯。而馬鈴薯炸蝦卷就不過不失,都幾香口,點辣醬食較好食。另外,我地仲叫左個小食,白汁煮藍青口,呢個係我地叫嘅野食入面最好食,青口好新鮮,配上白汁嘅味道好夾。佢上菜嘅碟墊都好靚。最後,我地叫左個紫薯牛乳慕絲,跟餐價係$22。呢個蛋糕都上得好靚。蛋糕有香濃嘅牛奶味同埋淡淡嘅紫薯味。

海鮮喇沙摻摻

南乳雞翼撈麵

白雲酸辣鳳爪
而馬鈴薯炸蝦卷就不過不失,都幾香口,點辣醬食較好食。
馬鈴薯炸蝦卷

,青口好新鮮,配上白汁嘅味道好夾。佢上菜嘅碟墊都好靚

白汁煮藍青口

紫薯牛乳慕絲