一向早到既我緊係去囉位先啦, 未到7點就去到餐廳, 一去到門口 OMG 咁多人既??? 今日唔係 weekday night 咩??? 再望埋入面 wow full 哂.... 咩事咩事? 有金執??? 哈哈 之後見到好多阿姐阿哥囉住團購既 print out 心諗正價都唔洗 兩舊水, 你地團購咪仲平

出面等左 5 分鐘左右就入得啦, 因為佢地分左一輪輪, 入到 of course 睇下有咩食啦, 天秤座既我又發揮左 選擇困難症既病態

細食既我當然唔會咩都點哂啦, 用左排除法來排走一D 先, "拉麵" 同 "火鍋" byebye
清酒 係冷清酒 好清好易入口 飲左都唔多覺 (之後飲左幾杯先知有後勁), 梅酒岩哂D 唔係好飲得既朋友 佢好甜, 不過就少左D 梅味, 比甜味 cover 左, 朋友唔好飲酒, 去左出面睇野飲, 野飲都係任囉, 而且多選擇! 朋友選左個韓文字cider, 來佬野去飲!

野食係我地傾傾下計既時候出現, 心諗都幾快手wor, 先出場既係 刺身同壽司先啦, 叫左以下既食物:

刺身全部都很鮮甜哦
- 三文魚刺身 - 吞拿魚刺身 - 鮮柱貝刺身 - 甜蝦刺身 - 虎蝦刺身
壽司
- 鮮帶子壽司 (帶子夠新鮮) - 火焰蟹棒壽司 (呢個有驚喜,意想不到的好味,蟹棒唔會覺得同超級市場買咁, 唔識形容) - 火焰XO醬和牛壽司 (都好好食, 牛肉唔硬, 唔痂牙)
- 三文魚壽司 - 火焰芝士蝦反卷 (都正正常常啦)

小食類
- 芝麻八爪魚 (正常,很難不好吃) - 中華沙律 (正常,很難不好吃)- 胡麻醬冷拉麵 (這個第一次食,感覺很不錯, 醬也很濃)- 和風野菜沙律 (喜歡蔬菜的朋友應該喜歡,因為清淡 哈哈)- 七味溫泉蛋 (我馬馬地,不過朋友話,幾特別可以一試)

- 蒜香雞中翼 (正常,很難不好吃)- 日式吉列蠔 (OMG
- 黃金生蠔 (另類驚喜,汁好好味)- 西冷牛扒 (都好好食, 牛肉唔硬, 唔痂牙) - 清酒煮峴 (感覺有點清, 唔係清酒,而系清淡)

2nd round 叫左串燒蝦,菠蘿,雞軟骨,冬菇 - 呢D 都算不錯,很有 BBQ 的燒味,and then 再來壽司覆卓, 北寄貝壽司 (北寄貝新鮮有嚼感),火焰黑松露帶子壽司(黑松露好香好重味道),火焰XO醬和牛壽司,三文魚壽司。

最後甜品,一看....為什麼跟我之前看openrice 其他同志的照片都有很多款式,看來我是第二輪所以沒什麼選擇了,沒有我想要的芒果布丁,只好試試 Strawberry 咯,其實也很香!

埋單成為 $370 抵到呢!