2019-08-11 96 views
今日來到觀塘成業街的發哥粥底火鍋食晚飯,可以話料靚同抵食啊,因為呢個係火鍋set餐,價錢$280/人到,但食到$600/人的靚料,而且份量十足,係物超所值,食到個人好滿足🤤🤤🤤首先講下一set有咩可以打邊爐1. 海鮮拼盤,我們食的係龍蝦🦞拼盤,每人半隻,龍蝦係超厚肉同埋新鮮,d膏多到好正,呢個海鮮拼盤仲有新鮮鮑魚,點新鮮法?隻鮑魚識郁架😂😂😂仲有扇貝,帶子,蝦,魚之類,總之個海鮮拼盤無得輸👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻😋😋😋😋😋2.杞松茸花膠雞燉湯呢個係每人一盅,好足料,估唔到打邊爐有靚湯飲,真係好正啊👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻無得輸之後就可以揀幾款菜式做打邊爐的料,我們揀左3.自製韭菜餃4.安格斯牛肩肉5.日本黑豚肉6.自製墨魚丸7.鮮菜盤所有食物和材料,一個詞,新鮮👍🏻👍🏻👍🏻飲料方面,自家煲的竹蔗茅根水,還有其他飲料,任飲👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻真係好正呢間打邊爐,小柔也是特別推薦的,真的要來吃吃😋😋😋
首先講下一set有咩可以打邊爐
2.杞松茸花膠雞燉湯
之後就可以揀幾款菜式做打邊爐的料,我們揀左
3.自製韭菜餃
4.安格斯牛肩肉
5.日本黑豚肉
6.自製墨魚丸
7.鮮菜盤
所有食物和材料,一個詞,新鮮👍🏻👍🏻👍🏻

呢間打邊爐,小柔也是特別推薦的,真的要來吃吃😋😋😋