2017-05-18 390 views
平時好喜歡食日式火鍋既我,今次興起又去左shabu shabu!之前去過既日式火鍋店就係得日式火鍋,但依間係有埋放題添,真係滿足晒你所有願望。食物同肉類質素都不錯,而甜品更係一大亮點,太令我驚喜了!仲要訂價只是$208/位!中間既自助吧仲有蔬菜類,調味料區等等而肉類同其他食物就用order紙去點。有成八種食品,燒物炸物刺身壽司等等,應有盡有。雖然係有其他吾同種類既野食,但佢地主打既日式火鍋係比較吸引我。正正因為佢地主打係火鍋,另外既食物我都只係蜻蜓點水一試而已。其中榴槤炸彈及芝士年糕都不錯。前者外層較硬但富酥香,內餡係濃郁既榴槤蓉,一啲都吾假。仲有薯絲蝦~入戲肉係佢既火鍋,湯底我地加左18蚊享用鴛鴦鍋,揀左牛乳湯及麻辣冬蔭公湯。一清一濃,恰好!肉有美國牛,極上美國牛,羊肉,豚肉,仲有海鮮類極上美國牛少啲脂肪,較腍嫩!薄薄一片,吾覺吾覺又食左好多片。而美國牛肉附邊有肥肉,但肉感實在啲!羊肉同豚肉都不俗仲出去拎左啲蔬菜~食到差不多我地就點了幾款甜品,真心嚇一跳。因為質素高過我碰過既所有放題店,更可以媲美到坊間既甜品店,一問之下先知原來佢地請左酒店級既師傅~榴槤甘露有一小球榴槤肉,係好濃郁熟
中間既自助吧仲有蔬菜類,調味料區等等

仲有薯絲蝦~

肉有美國牛,極上美國牛,羊肉,豚肉,仲有海鮮類
美國牛肉
美國極上牛肉
豚肉
極上羊肩肉
海鮮

極上美國牛少啲脂肪,較腍嫩!
仲出去拎左啲蔬菜~

榴槤甘露
榴槤甘露有一小球榴槤肉,係好濃郁熟成左既榴槤肉,應該是D24的榴槤肉,無花假!
軟雪糕窩夫
另外最令人意想不到係佢地既窩夫係好好食,蛋香頗足,外脆內軟就是這種啦!放題有依種質素真係小確幸!
宇治抹茶芭菲
仲有大熱抹茶,雪糕有甘既後勁,配埋下面既脆米紅豆蓉就剛好啦!而白玉煙韌軟糯~

第一次覺得放題食肉之餘仲要留肚食甜品呢!整體真係好抵!下次再去可以只揀火鍋甜品,仲平40蚊,$168/位~
榴槤甘露
軟雪糕窩夫