2018-06-11 87 views
黃埔真係越來越多好野食~夜晚放工最想係食到小炒或者精緻啲既廣東菜式,喺黃埔黎講名館算係沙漠中既綠洲。 天鵝酥 $58好靚靚既天鵝酥原來有紫薯餡,每件都外層酥脆,中間既紫薯蓉熱辣辣,薯味濃郁!野菜鮮蝦春卷 $38非常好食!無諗過春卷咁有水準,外層炸得金黃香脆而唔太油膩,中間既野菜同鮮蝦都好爽脆,為左佢我會再番黎!私房黃金球泡飯 $68呢個泡飯好得意!要壓開個波波先會變成泡飯,呢個概念好新鮮有創意!泡飯既湯先係精髓,啖啖香甜,真係一口接一口食到停唔到。鮮蝦蟹子銀絲煲 $68銀絲煮得好煙軔有口感,無論當小菜或者飯咁食都得,飽肥更味道唔單調。金銀蒜蒸娃娃菜 $58超多蒜!如果你好鐘意食蒜既話就會好似我咁雙眼發光!蒜蓉好多又勁香口。金薯棋子酥 $68因為店員姐姐既推介,我就試左呢個棋子酥,原來棋子係分別由紫薯同蕃薯製成,每件外型都真係好似一隻棋,中間有軟綿綿既甜薯,仲有流心椰汁!食完真係飽曬!

天鵝酥 $58

野菜鮮蝦春卷 $38