2013-02-18 1292 views
今日係嫲嫲生日,見佢同爺爺兩老成日讚富城啲野又抵又好食就特登book位帶佢地去食!可能因為太早去到只有三四張枱有人用,地方都幾闊落!啲員工都好自動自覺問要咩茶!出面仲有錶位添!!!!計埋兩個歲幾兩歲既小朋友我地一行十三人叫左個$2688十二人用既“龍精虎猛宴”計埋生果同壽包就一共有十三樣野食,仲有兩支大啤同6罐汽水,我地唔飲酒所以比左12罐汽我地!第一道係芝士焗龍蝦,好多芝士!有啲“漏”麻麻地,龍蝦無咩肉!夾黎夾去都係殼!失望!第二道好番啲!碧綠鳯蚌仁,都幾大碟,珊瑚蚌都有好多!雞柳又大舊西芹都炒得岩岩好!第三道係玉環瑤柱甫,普普通通,無咩特別。再黎係百花炸釀蟹拑,好大舊!蝦膠打得好彈牙!讚!跟住係紅燒花膠生翅,每人得大半碗太少啦!不過味道都唔錯!啲料幾足!之後係清蒸沙巴龍躉,條魚真係要讚下!蒸得好滑!好嫩!好好食!之後既蠔皇花菇海鮑片扣玉掌都唔錯,花好炆得好林好入味!之後係富城秘製雞,即係炸子雞,隻雞都好嫩!外脆內軟!正!跟住就係炒飯同伊麵,兩樣都唔錯,美中不足既係太油啦!之後加左$88有12個大壽包!大壽包真係值得推介!開頭以為係小朋友拳頭咁大一個個啲,點知係大人拳頭咁大!真係未見
可能因為太早去到只有三四張枱有人用,地方都幾闊落!
啲員工都好自動自覺問要咩茶!
夾黎夾去都係殼!失望!
第三道係玉環瑤柱甫,普普通通,無咩特別。
再黎係百花炸釀蟹拑,好大舊!蝦膠打得好彈牙!讚!
跟住係紅燒花膠生翅,每人得大半碗太少啦!
不過味道都唔錯!
啲料幾足!
之後係清蒸沙巴龍躉,條魚真係要讚下!
蒸得好滑!好嫩!好好食!
之後既蠔皇花菇海鮑片扣玉掌都唔錯,花好炆得好林好入味!
之後係富城秘製雞,即係炸子雞,
隻雞都好嫩!外脆內軟!正!
跟住就係炒飯同伊麵,兩樣都唔錯,美中不足既係太油啦!
之後加左$88有12個大壽包!
大壽包真係值得推介!
開頭以為係小朋友拳頭咁大一個個啲,點知係大人拳頭咁大!
真係未見過!味道都唔錯!
最後就係生果同紅豆沙,紅豆沙又係每人得大半碗!
不過都okay好食既……
下次會再幫趁!
埋單$2800左右!!!每人$220到!!抵!!!!!!!!!!!!!!!!!!><
2013-02-17
Celebration