抵食夾大件下午茶! KatrinaChan9607Level 42018-04-0285 views Follow 復活節連放幾日,就諗住去行下觀塘啲攻下啦,搭Van仔嚟到觀塘之後一落車就見到呢間龍門冰室,即管入去同朋友試吓啦。一打開餐牌,見到啲嘢食都唔係好貴,有啲餐仲係$30樓下添,唔怪得我哋都要等5分鐘先入到去啦,入面座位唔算太多可以容納到十幾人。 我同朋友就嗌咗兩個下午茶餐,可以喺左邊揀一款右邊揀一款加埋都是不過係$31,仲包埋杯嘢飲添,相比起普通茶餐廳真係幾抵嘅。朋友嗌左個Q版焗肉醬意粉配奶油脆豬($31),我就叫咗個芝士肉焗薯蓉配瑞士雞翼($31)。雖然焗薯蓉應該係用薯蓉粉整嘅,但係都好夠味,焗肉醬意粉就見到好多肉碎粒,同埋兩個都係新鮮焗出嚟㗎!瑞士雞翼雖然唔算好上顏色,食落去都好重瑞士汁味。 我哋兩個餓鬼每人叫左一個下午茶餐之餘,仲嗌多咗一個蜜糖雞翼,$38有六隻都算OK架,睇得出佢係新鮮焗出嚟嘅,如果係用蜜糖燒嘅話應該會仲正!The above review is the personal opinion of a user which does not represent OpenRice's point of view.LikeShare抵食夾大件下午茶! 龍門冰室 https://s.openrice.com/QrKT0DVmj00Report Post Ratings3Taste3Decor3Service3Hygiene5ValueDate of Visit2018-03-31Waiting Time2 Minutes (Dine In)Spending Per Head$35 (Tea)