2019-10-17 2974 views
今次同左幾位朋友一齊黎試下呢間意大利餐廳,喺Openrice見好多好評,,而我地食星期五晚,所以就決定訂定位先~~呢間餐廳位於SoHo, 經過一條樓梯就會上到去。一上到去就見到座無虛席,真係好在有訂位,好快就可以入座了。餐廳地方闊落,雖然比較暗,但係裝潢好有格調,加埋悠揚嘅背景音樂,而且侍應都好attentive,整體環境都令我地坐得好舒服~ 如果係呢度慶祝生日/ 重要日子一啲都唔失禮呀! 講返食物先,呢度嘅意粉係handmade,聞落已經覺得好惹味。入口彈牙,軟硬適中,而且啲sauce好均勻地包裹住每條麵條, 唔會好似出面食果啲咁食到最尾冇晒汁,呢度係每啖都好creamy。令人一試難忘!我朋友就覺得Ravioli (意大利雲吞)好正,上面白色一片片嘅係當造嘅白松露,朋友食得出話呢度嘅白松露超級新鮮。我地仲叫左另一款意粉上面都配有白松露,香氣馥郁,下次都要再叫返~最大嘅加分位係佢啲Steak! 我地叫左medium rare,啲牛好淋,咬落好juicy好重牛味,配埋4種醬汁,我地都覺得啲醬汁好正! 不過就算唔沾醬本身啲Steak都已經好好味啦~ 埋單價錢唔貴,食材都好新鮮。網上預先Bo

埋單價錢唔貴,食材都好新鮮。網上預先Booking仲有50% OFF 優惠,以呢個質素+ SOHO區來說,CP值真係好高,絕對會再返來試!!
2019-10-11
Type of Meal