2019-03-08 1873 views
以前食過幾次類似嘅日式shabu shabu 放題都覺得純粹係為左坐低同幾個fd 吹吓水先入去,食物質素都係普通任食邊爐一樣今次決心豪一豪揀個貴嘅日本黑毛和牛放題配壽喜燒湯底,埋單$396蚊一位時間90分鐘首先美其名會上牛舌/澳洲和牛/海鮮/豬肉/同主角日本和牛各一盤畀你試吓但實際當然係想用呢個方法令你食少兩盤日本牛講左其他先牛舌爽嫩彈牙可以再點但其他就可以退返費事嘥quoter尤其要講澳洲和牛完全配唔上佢嘅身價無論係日本和牛嘅油脂甘香定平時美國安格斯嘅肉味都欠奉,空有油花但我都絕對會好評今餐因為黑毛和牛放題真係回味無窮雖然唔知係咩產地嘅和牛但風味十足,油香肉香俱備配上大量京蔥嘅壽喜燒真係perfect咁價錢嘅和牛放題日本都唔易搵我地每人食四碟可能回唔到本,但價錢同去超市買都相差不遠不過可惜嘅係唔係每一碟都係靚位,有兩碟肥肉過多其他自助區嘅丸類就冇乜特別蔬菜選擇都多可以解吓膩推介大家黎呢度一係嗌平一係嗌貴千祈唔好揀三舊水嘅澳洲和牛否則只會失望
以前食過幾次類似嘅日式shabu shabu 放題

尤其要講澳洲和牛完全配唔上佢嘅身價

但我都絕對會好評今餐
因為黑毛和牛放題真係回味無窮
雖然唔知係咩產地嘅和牛
但風味十足,油香肉香俱備
配上大量京蔥嘅壽喜燒真係perfect
咁價錢嘅和牛放題日本都唔易搵
我地每人食四碟可能回唔到本,但價錢同去超市買都相差不遠
不過可惜嘅係唔係每一碟都係靚位,有兩碟肥肉過多

其他自助區嘅丸類就冇乜特別
蔬菜選擇都多可以解吓膩