1K
2019-08-24 1382 views
南昌上蓋個V WALK聽講幾多野食, 而且新開未係太多人所以幾好行, 今日得閒就過黎行下順便食個lunch, 見到BUGIS, 知佢有幾間分店不過就一次都未食過, 見佢有lunch set同tea set又唔洗排隊於是就入左去。新加坡無骨海南雞飯可揀油飯同白飯, 但食得海南雞梗係要配油飯啦!! 佢既油飯做得唔錯, 非常香, 食落油膩感卻又不太重。海南雞正正常常, 有雞味亦不太肥, 份量頗多。迷你海鮮叻沙摻摻雖則佢話係迷你, 但係我覺得份量同平時食一碗既真係差唔多, 而且因為摻摻有油麵又有米粉, 正常食量女仔食一定夠飽肚! 唔夠飽都可以另叫小食, lunch set加廿蚊就可配一款, 另外我地再叫多左幾款。白雲酸辣鳳爪夠凍亦夠爽口。黃金庶蝦香茅煎豬頸肉煎得幾香又唔會乾總括黎講幾抵食, 跟餐仲有野飲配埋, 我揀左熱既龍眼水, 幾特別又唔會死甜, 可以一試

新加坡無骨海南雞飯

迷你海鮮叻沙摻摻