2019-10-14
聽聞日本出名抵食嘅迴轉壽司店終於開到嚟香港啦,襯住今日壽司癮發作,一於帶埋男友去試下。**提提大家如果唔想去到餐廳摸門釘或者喺門口呆等兩三個鐘先有位的話,記得預早下載餐廳訂位apps,喺舖頭11點開門時攞定午市嘅籌啦!**因為預早網上攞左籌,去到餐廳簽到之後等10幾分鐘就入得。餐廳格局簡單,有兩人一格的位置也有卡位,入座時店員會為你講解點餐方法。餐廳有提供免費的熱綠茶添飲,乾濕紙巾有需要都可以自助使用。餐廳提供左幾種調味料,除了常見的豉油同 wasabi外,仲有柚子醋同甜豉油。主要用平板電腦點餐,但每次只可以order 4碟壽司,如果多人食嘅話比較唔方便,要分開好幾次落單。落左單嘅壽司就喺用運輸帶運到我地面前,好快就送到。壽司質素都唔錯,刺身新鮮,壽司飯唔會太大舊,剛好喺一啖一件的size,最重要喺整體壽司及熟食價錢都唔算貴,性價比好高。海膽份量都幾多,不過無想像中咁鮮甜,不過不失。赤蝦刺身非常新鮮,肉質彈牙甘甜,令人回味。鰈魚裙邊夾住紫蘇葉一齊食的感覺幾特別,魚肉油香豐富,味道出眾。舖頭的吞拿魚質素亦都不錯, 紋理清晰, 色澤紅潤,令人想一食再食。餐廳性價比真係幾高,就算多人排隊都不
因為預早網上攞左籌,去到餐廳簽到之後等10幾分鐘就入得。
餐廳有提供免費的熱綠茶添飲,乾濕紙巾有需要都可以自助使用。
海膽份量都幾多,不過無想像中咁鮮甜,不過不失。
赤蝦刺身非常新鮮,肉質彈牙甘甜,令人回味。
餐廳性價比真係幾高,就算多人排隊都不減我地再來食的意欲啊!