2023-03-24
今日同媽咪撐枱腳,黎丁銅鑼灣呢間餐廳食廚師發板,我地叫佐最平既$680套餐,估唔到已經咁好食咁多野食!吞拿魚蓉卷呢個看似好普通既手卷其實一啲都唔普通,吞拿魚蓉都係用吞拿魚腩整成,好嫩好滑,軟綿綿咁,口感好好,加上少少黃瓜條,脆脆地,好味道(^з^)吞拿魚赤身赤身會比較多筋,但同樣都好香好鮮味,比較有質感同咬口既吞拿肉,唔錯(=^x^=)Bb銀雪魚平時食銀雪魚都係煎黎食,第一次係刺身咁食,原來新鮮生既銀雪魚係咁好食架,好嫩,好似食緊魚蓉咁,好好味呀(#^.^#)間八魚呢個真係未聽過,日本既刺身魚真係博大精深!呢個魚肉有啲甘香,同樣鮮嫩,好出色(>^ω^<)蜜柑鯛呢個道都真係好似食緊蜜柑咁,魚肉係鮮甜既,有種特別既甜味,加上面頭既芝麻,味道口感都一流呀(^○^)北海道八爪魚拼吸盤原來新鮮高級既八爪魚係咁好食架!八爪魚唔同一般果啲咁韌,呢個係有爽嫩既感覺,好鮮味,另外仲有少少既吸盤位,同樣特別,真係不容錯過呀(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)玉子燒食得日本料理當然要食埋玉子燒,呢個就夠晒正宗,有層次不在講,仲要有香濃既蛋味,甜度又適中,直情係世一玉子燒呀(≧∇≦)