前幾日OT完返屋企行過見到一間新開車仔麵餃子店好有家庭味道,標榜新鮮冇味精及自家包製餃子,價格又親民梗係唔煮飯🤪叫埋老公喺度開餐啦老闆極力推薦$50碗8餸車仔麵🍜,一於試下老細話嗰八個餸都係佢哋精心炮製嚟到係好鬼大碗入邊所有招牌食物都有一次過可以試晒不同種類🐷豬手皮爽肉嫩👍膠質豐富🍄花菇炆得爽口淋滑🐂牛筋炆得火候啱啱好入哂味之如又不會淋padpad 🥩牛腩嫩口無渣 🥕蘿蔔清甜🐽豬大腸乾淨又彈牙🐃牛肚入味又唔黐牙仲有佢自家製餃子🥟梗係要食埋今次就食🌱韭菜餃,果然皮薄餡靚材料新鮮隻隻都分量十足🤤🍲個湯底鮮甜味濃一問之下原來係用新鮮豬筒🐖🐖骨熬製湯底,連車仔麵湯底都係用呢個豬骨湯。怪不得剛剛食車仔麵都覺得🤩湯底有別於一般舖頭最後想食少少甜野發現餐牌有一個脆炸乳酸麵包原來又係自家出品,梗係試埋啦唔使轉場再去食甜品🍮買相有啲似🥧西多金黃香脆,但麵包皮更薄入邊真係有流心乳酪,酸酸甜甜,調味已經剛剛好唔需要落🍯糖漿,食多幾件都唔怕膩。臨走仲我買咗一打雙併🥟餃子俾阿仔👦聽日做午餐最鍾意呢啲家庭手製冇味精產品,價錢又合理小朋友都食得健康啲💪🏻
前幾日OT完返屋企行過見到一間新開車仔麵餃子店

🥕蘿蔔清甜
🐽豬大腸乾淨又彈牙
🐃牛肚入味又唔黐牙

仲有佢自家製餃子🥟梗係要食埋
今次就食🌱韭菜餃,果然皮薄餡靚材料新鮮
隻隻都分量十足🤤

🍲個湯底鮮甜味濃

最後想食少少甜野
發現餐牌有一個脆炸乳酸麵包
原來又係自家出品,梗係試埋啦唔使轉場再去食甜品🍮

臨走仲我買咗一打雙併🥟餃子俾阿仔👦聽日做午餐
最鍾意呢啲家庭手製冇味精產品,價錢又合理

小朋友都食得健康啲💪🏻
2022-04-28