2016-04-27 1173 views
星期五約埋成班同事黎呢到試下新野聽講$150/位食海鮮打邊爐,我地大約7點黎食, 有好多海鮮選擇,有三點蟹 、石蟹 、花甲 、 青口、帶子、扇貝、蟶子……多到寫都寫唔晒,而基本打邊爐既肥牛、丸類、好多菜、豬肉雞子……咩都有得打咁濟~~我地叫左個鴛鴦煲,一邊係清湯一邊係沙爹湯底,沙爹湯底唔辣但好香,用黎打邊爐D野食好入味,好正~不過海鮮類就好壞參半,蟶子粒粒都有沙, 鱔/魚類好重腥味,花甲類要靚既可以好鮮甜,不過有D唔靚既都好多沙, 反而青口好大隻又無沙,而瀨尿蝦用黎打邊爐都好好食,三點蟹雖然無咩肉食, 但係好鮮甜。食到一半仲有有同事搵到有泥鯭, 成條泥鯭打邊爐原來又幾好食, 無咩骨啖啖肉~D丸類非常好食, 墨丸 同魚蛋好彈牙,完全唔係個D雪左好耐硬生生既仲有墨魚仔同魷魚好爽滑,食左好多都好好食~最後因為我地個湯底放左好多海鮮,最後落菜既時候D菜吸收晒海鮮湯底既鮮甜,非常好食~而且D 菜好靚,特別係菜心苗,細細條又翠綠又爽口~ 呢到既汽水啤酒任飲, 仲有雪糕食, 仲要推介既係熟食,雖然熟食唔多款,不過一定要食辣汁瀨尿蟹同東風螺 ,佢既辣汁係香辣既, 非常惹味~~~加插一句,~~呢到任食任
星期五約埋成班同事黎呢到試下新野
聽講$150/位食海鮮打邊爐,
我地大約7點黎食, 有好多海鮮選擇,

仲有墨魚仔同魷魚好爽滑,食左好多都好好食~

加插一句,~~呢到任食任飲唔限時間,又平又好鬼正呀!
(食完先知假日及星期五$160蚊一位~不過都無所謂啦, 無食到肚痌都回晒本~~)
泥鯭魚
三點蟹
2016-04-22
$160 (Dinner)