kathy1023
kathy1023
Level 2
2021-04-01
Follow
幸福鳥 位於尖沙咀K11商場內,十分就腳👍🏻 同樣主打日式串燒,一入到餐廳 就好似去咗日本神社咁⛩️ 木系嘅裝潢🪵 加上柔和嘅燈光,令人感覺很舒服😺 聽聞餐廳更將會很快在其他地區開分店💡

今次點嘅係餐廳的串燒lunch set: 「福岡豚肉野菜卷六盛合」(HKD168)和「幸福串燒六盛合」(HKD148)🥢 兩個lunch set除了各有6️⃣款串燒外,亦隨餐附送前菜🥗 溫泉蛋🥚 白飯🍚及味噌湯🤗 對比散叫a la carte menu的串燒,價錢實惠得多💰

「福岡豚肉野菜卷六盛合」非常適合喜歡吃蔬果的朋友們💁🏻‍♀️ 分別有士多啤梨🍓 提子 🍇 沖繩菠蘿🍍香蔥💚 芫荽 同 車厘茄🍅 6款用豚肉包住嘅串燒🐷 同一般串燒唔同,食完一啲都唔覺得油膩,而且6款蔬果都非常香甜多汁💦 感覺上成件事即刻健康咗好多🤣🤣 個人最鐘意芫荽同士多啤梨😻 前者非常惹味;後者沾了少許煉奶後,味道更加出色,非常特別😋

「幸福串燒六盛合」就以比較常見的串燒為主,有雞翼、雞髀肉、雞肉長蔥燒、免治軟骨雞肉串、秋葵和大蘑菇🍄🐔 各款的味道亦算不俗👌🏻 另外,餐廳的乳酸飲品也很不錯,唔想飲酒的話可以試試🥤

雖然食物算不上非常出色,但 < HKD200就可以食到即燒的日式串燒,的確很抵食啊!啱晒係附近嘅返工一族,可以隨時超方便、快捷地止下串燒癮👏🏻👏🏻
Like
Ratings