2018-02-27
新年流流,好多食肆都爆哂棚。好彩有醒目既朋友一早訂左位,在下就可以大搖大擺就直接入去😆 話明新年,緊係黎個新春套餐啦~一黎就整個意頭菜 – 撈起味道清新,我當左自己食中式沙律,入面有芋頭同蓮藕絲,脆卜卜好有口感 第二道菜係鮮魚羹,味道清甜,飯前食醫肚一流 之後再黎個蟹粉獅子頭,隨白菜奉上,清清淡淡唔會太濃味👍🏻 我地仲點左個蟹粉豆苗,平時大多數食開蒜蓉炒豆苗,而呢到用蟹粉炒,非常特別,味道仲好唔錯😋 再黎就到左今日重頭戲-北京填鴨😍呢到既填鴨係會有師博親自出黎幫你片,你唔只有得食仲有得睇表演添牙。填鴨香脆可口,再包上薄薄既皮配埋呢到特別提供既密瓜,真係別有一番風味。除左好食,佢既賣相都好靚,用番鴨仔碟,你睇幾得意 新年又點可少得食年糕牙,以下既醬炒年糕蟹,蟹肉新鮮配埋甜甜地既醬汁送飯一流 最後再整左個木桶飯,對於無飯不歡既我,而個飯緊係好好味啦,真係飽死 新年食飯點可以少左甜品牙,以呢個腰果露作結,新既一年定必可甜甜蜜蜜💕
話明新年,緊係黎個新春套餐啦~
一黎就整個意頭菜 – 撈起
第二道菜係鮮魚羹,味道清甜,飯前食醫肚一流
之後再黎個蟹粉獅子頭,隨白菜奉上,清清淡淡唔會太濃味👍🏻
再黎就到左今日重頭戲-北京填鴨😍