2023-01-20 107 views
🍲 #盆菜放題 #等等hea #盆菜教主話咁快又到咗農曆新年喇🥳 祝大家來年🐰 兔氣陽眉 🐰!歲晚、新年想同屋企人食餐好嘢,但周圍都好貴? 今次介紹呢間超抵食嘅「盆菜放題」! 團年飯我同家人去咗位於九龍城嘅「等等hea」食呢個全港首創嘅「盆菜放題」🤩 每人只係$188(18:00前)、$208(18:00後),兩個人起就可以食,成盆盆菜上!仲可以任加嘢! 除咗鮑魚、花膠、元貝、海參等大部分食材都可以加😆 like咗 @waitwaithea @hk.mrcrab 嘅page仲可以免費任飲台式飲品、汽水同其他飲品🥰 另外仲可以加$68,食埋雞煲、豬手煲、羊腩煲! 最後仲有甜品,抵到爛!🍲 盆菜盆菜勁大份,醬汁好香濃,啲食材浸得好入味,抵讚! 仲有人頭嘅貴食材,鮑魚花膠,應有盡有,新年必食!其他食材都好好味㗎,芋頭夠粉、魚蛋彈牙、冬菇入味、豬肉軟腍⋯ 讚!🐥 雞煲雞煲香辣好味!啲肉仲好嫩滑,我鍾意!🐷 豬手煲豬手煲用靚南乳煲,勁香! 而且夠晒骨膠原,夠晒彈牙!🐏 羊腩煲媽媽不停讚啲羊好靚,肥瘦得宜,又香又軟腍適中!🍲 邊爐食完以上嘅煲仲未飽? 肥牛、餃子、丸類、菜類等等嘅邊爐食材都係可
🍲 #盆菜放題 #等等hea #盆菜教主

🍲 盆菜

🐥 雞煲
雞煲香辣好味!啲肉仲好嫩滑,我鍾意!

🐷 豬手煲
豬手煲用靚南乳煲,勁香! 而且夠晒骨膠原,夠晒彈牙!

🐏 羊腩煲
媽媽不停讚啲羊好靚,肥瘦得宜,又香又軟腍適中!

🍲 邊爐
食完以上嘅煲仲未飽? 肥牛、餃子、丸類、菜類等等嘅邊爐食材都係可以任叫㗎!
另外仲有啲台式小食、滷肉飯、麵線等添!

🫘 甜品
最後仲有個黑白涼粉紅豆芋圓,椰奶好香🥰
2023-01-19
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner