2016-12-19 3141 views
呢間位於葵涌工業區嘅餐廳係食半自助餐嘅。 先嚟嘅豬仔骨分量係唔算好多。兩個人一人一件啱啱好!因為仲有好多其他嘢要食醬汁配搭得好好,唔會蓋過咗豬仔骨原本嘅香味!肉質好鮮嫩,主菜嚟講好出色 好少會食燒三文魚鰭。咁樣食法幾特別!三文魚肉好滑,而且繼續保留到佢嘅香味下次自己都可以試下啦煮! 蟹肉意粉一蟹肉唔算好多。意粉係小學時候食嗰種感覺 ,茹味好濃。 自己泡製咗個南瓜香菇牛肉shabushabu鍋。有粥底打火鍋真係好開心!好似好健康咁 難得嘅係半自助餐都仲有生蠔食!姐姐開咗好多擺喺度任攞唔嬲唔算好肥大,但都幾鮮甜 甜品選擇算係咁。仲有新鮮生果食!其實我都冇乜要求㗎啦,真係已經食到超級飽呀!!!仲有好多半自助餐嘅私房菜我都冇影過出嚟。下次真係要唔食午餐,留定個肚黎食晚餐先得Haha. 蝦蟹同螺都幾新鮮,啲肉全部都唔會霉 有熱盤,有冷盤,果然係應有盡有呀! 因爲係工廈,環境都幾闊落,仲有電視睇,可以坐好耐!感覺都幾舒服呀題外話:食完先至見到佢原來做緊團購,早知就買團購仲抵啲啦!
呢間位於葵涌工業區嘅餐廳係食半自助餐嘅。
醬汁配搭得好好,唔會蓋過咗豬仔骨原本嘅香味!
肉質好鮮嫩,主菜嚟講好出色
下次自己都可以試下啦煮!
難得嘅係半自助餐都仲有生蠔食!姐姐開咗好多擺喺度任攞唔嬲
唔算好肥大,但都幾鮮甜
蝦蟹同螺都幾新鮮,啲肉全部都唔會霉
有熱盤,有冷盤,果然係應有盡有呀!

題外話:食完先至見到佢原來做緊團購,早知就買團購仲抵啲啦!