如果我唔係等人,真係唔會入嚟。成間舖得一個身形胖的女店員,態度麻麻,我話要cappuccino 佢竟然用英文答我,我呢啲捍衛廣東話嘅人梗係唔會用英文回覆佢,不斷咁講廣東話,點解呢個女人唔講廣東話?離晒大譜。成個中國人樣點解唔用中文?我有機將會去詢問佢哋啲高層佢哋係唔係歧視廣東話同香港人間鋪頭又細,又嘈,啲客人已經小貓三四隻門可羅雀,將枱面啲垃圾都未清,證明間鋪頭幾污糟杯咖啡係好過Starbucks些小,但都唔係好飲,只係比即沖三合一咖啡好一些。杯咖啡上面有塊難食到不得了的餅乾,又係可有可無那胖女店員大聲叫cappuccino,我講緊電話所以冇出去,佢就大聲嗌多一次,使唔使咁急,Starbucks都唔會咁街市,更何況佢收得俾Starbucks更加貴,之後有個女人叫熱朱古力,她亦冇及時去攞,嗰個胖女都係咁大聲叫,真係好煩好嘈,差嘅屋企隻寵物。仲有佢洗碗同埋洗咖啡機啲聲大到拆天,真係粗魯到不得了呢間鋪的服務,環境,咖啡,完全一無是處,唔怪得知銅鑼灣嗰間執笠啦,呢間步銅鑼灣嗰間後塵都係遲早嘅事

Cappuccino
2018-06-16
$37 (Tea)
  • 全部都唔掂