2022-07-03
油麻地有間好適合女士💃🏻食用嘅美顏火鍋店,位於家樂坊8樓,餐廳以粉紅色為主,少女心爆發💕。我哋今日叫左個四人餐,原價$1200,而家優惠 $988。呢個餐係鴛鴦鍋,一邊係酸菜魚鍋,一邊係膠原蛋白養顏美容鍋。美顏鍋係用豬骨同干貝熬湯8小時,入口豬骨味好濃郁而且口感濃厚鮮甜😆😆,仲有美白嘅功效,所以稱之為美顏鍋,要飲多D😽😽。*老虎蝦四隻*隻隻都大大隻仲識郁,長過男人手掌✋🏻。而且蝦肉🦐好鮮甜,每隻大概煮2分鐘,入口爽口彈牙。*日本蟹棒 半份*顏色鮮艷,建議煮20秒就食得,蟹柳肉挺身,唔易散。*店長嚴選牛肉拼盤*分別有安格斯牛小排,安格斯風門牛柳,本地手切肥牛。三種牛肉口感,脂肪分布都有唔同,值得一試。*西班牙黑豚五花肉*餐廳建議煮20秒就食得,咬口超鮮嫩,不過脂肪就多咗少少,女士們食用要注意🤣。*鮮蝦水餃拼韭菜餃*每粒都大大粒脹卜卜、好足料。*墨魚拼芝士蝦丸*入邊嘅芝士味唔用淡淡地好易入口。*炸響鈴半份*好大條嘅響鈴,吸晒美顏鍋個湯底,好好味。*蔬菜綜合拼盤*多款蔬菜加埋瓜類,夠晒健康。*紅薯粉*食得咁多餸無啖粉落肚點得,紅薯粉夠飽肚而且入口又彈牙。*餐廳特調飲品*賣相好啱影相📸️,店員會
*老虎蝦四隻*
*日本蟹棒 半份*
顏色鮮艷,建議煮20秒就食得,蟹柳肉挺身,唔易散。
*店長嚴選牛肉拼盤*
*西班牙黑豚五花肉*
*鮮蝦水餃拼韭菜餃*
每粒都大大粒脹卜卜、好足料。
*墨魚拼芝士蝦丸*
入邊嘅芝士味唔用淡淡地好易入口。
*炸響鈴半份*
好大條嘅響鈴,吸晒美顏鍋個湯底,好好味。
*蔬菜綜合拼盤*
多款蔬菜加埋瓜類,夠晒健康。
*紅薯粉*
食得咁多餸無啖粉落肚點得,紅薯粉夠飽肚而且入口又彈牙。
賣相好啱影相📸️,店員會吹個波波落杯嘢飲度,好有趣。