2021-04-19 40 views
今日來到中華書局發現佐隔離有間餐廳「不籽是咖啡」名都好得意,唸住唔止咖啡仲有咩嘢。呢間餐廳好簡單,簡簡單單啲裝修覺得都好舒適,菜單都係好簡單,只有三張。味增蟹醬蟹籽蟹肉扁意粉:必推介呢道以蟹為主題,蟹膏蟹籽蟹肉十足,真材實料,扁意粉煙韌彈牙,加埋濃稠啲白汁,入口濕潤鮮甜香濃,分外好食!龍蝦湯配牛油果大蝦稻庭烏冬:龍蝦湯裝在銅製壺裡,質感稠密鮮甜,稻庭烏冬滑潤Q彈,大蝦爽口彈牙,牛油果熟香軟綿,真啲係好特別啲組合。海鹽焦糖雞翼:單骨雞翼好方便食,外皮微脆且有焦糖啲甜味,味道不錯。飲品係玫瑰茉莉花茶,花香撲鼻,暖暖啲好舒心。MOJITO SODA 清爽令人好精神。