2021-04-12
四寶食堂係旺角開咗分店✨裝修少女風,以粉紅同Tiffany blue 主色,再配合花花牆,果然係打卡茶記!下午茶時間,出面排曬隊,成間餐廳都坐滿人🌠常餐-沙嗲牛肉麵嚟茶記點少得沙嗲牛肉麵~牛肉厚薄均,吸曬沙嗲醬汁,麵底偏軟,但算彈牙,每口都足滲着香料辛辣同花生醬香氣,整體算唔錯!常餐配炒蛋同多士,炒蛋份量比其他茶記多,蛋味香濃嫩滑,加胡椒粉食好夾!🌠草莓雪糕拿鐵上網見到唔少人叫,當然要一試!常餐加$15外表非常少女,影相一流!味道似草莓奶昔,配超清忌廉,甜而不膩!🌠常餐-麻辣蜜汁叉燒撈公仔麵朋友同我都好鐘意呢常餐,睇外表以為普通撈公仔麵,但食落 夠麻夠辣!花椒味非常重,食後唇邊都有麻感!叉燒唔肥唔瘦,估唔到配麻辣公仔麵都幾match😂🌠 泰式冬陰公醬炸雞翼睇外表以為係沙律醬,食落冬陰公味好重,但唔太辣雞翼炸到金黃食,非常香脆,但唔油膩!整體都幾特別,出面比較小冬陰公味炸雞翼~餐廳整體:-裝修好少女,好岩打卡-食物上菜好快,客人較多,有機會要排隊-期待下次去服務更佳四寶食堂✨旺角新店旺角豉油街 23 號地舖
下午茶時間,出面排曬隊,成間餐廳都坐滿人
🌠常餐-沙嗲牛肉麵
嚟茶記點少得沙嗲牛肉麵~牛肉厚薄均
🌠草莓雪糕拿鐵
上網見到唔少人叫,當然要一試!常餐加$15
🌠常餐-麻辣蜜汁叉燒撈公仔麵
🌠 泰式冬陰公醬炸雞翼
睇外表以為係沙律醬,食落冬陰公味好重,但唔太辣
餐廳整體:
-裝修好少女,好岩打卡
-食物上菜好快,客人較多,有機會要排隊
-期待下次去服務更佳
四寶食堂✨