2020-09-16
話說想宵夜肚餓,唔知食乜好,經過呢間門店設計,忍唔住停落嚟,覺得佢似戲棚設計,居然系食車仔麵,而門面同店內裝修偏懷舊feel,就決定一試!車仔麵都食唔少,但會播住舊歌咁享受車仔麵,香港真系冇幾多間,一入門已令我印象深刻,完全啱晒打卡愛好者!衛生情度中等,餐枱擺位都算企理,落單自己寫紙✍🏻就可以,方便簡單👉🏻辣汁陳皮魚旦 $20街邊篤魚旦嘅細魚旦款,而細粒魚旦唔系食魚旦味,系食好味嘅醬!😋呢度嘅辣汁陳皮辣得嚟少少暖身、偏甜,落陳皮可以有輕量解辣嘅燥熱感,平民食嚟講唔錯,而價錢嚟講中高👉🏻醬燒豬頸肉+豆卜 金牌麻辣汁米粉😋醬燒豬頸肉帶爽身帶有豬肉香,而豆卜非常靠湯底先可以升華,湯底講明金牌麻辣汁,一場嚟到冇理由唔試,好彩佢冇令我失望一上枱碗麵望落好似清湯咁,而中間有加咗類似辣椒油咁🌶️,攪開後麻辣香開始出,有香麻味冇麻感,似辣油咁好快食到辣味,暖辣唔辛苦,所以的確幾特別,留意枱面有罐「金牌麻辣醬」,唔夠辣感的話可以再加🥳👉🏻鮮豆漿鮮豆有層薄膜,平時見外賣熱封膠杯,用飲管開窿飲用感覺衛生,而豆漿偏微甜、且有少部份豆漿渣粒,飲得出鮮製,非常推薦,而且甜味解辣的確一流,叫咗兩樣辣食,都想飲一飲甜豆
👉🏻辣汁陳皮魚旦 $20
👉🏻醬燒豬頸肉+豆卜 金牌麻辣汁米粉
👉🏻鮮豆漿
鮮豆有層薄膜,平時見外賣熱封膠杯,用飲管開窿飲用感覺衛生,而豆漿偏微甜、且有少部份豆漿渣粒,飲得出鮮製,非常推薦,而且甜味解辣的確一流,叫咗兩樣辣食,都想飲一飲甜豆漿清清口腔辣感
🥰呢到嘅環境裝修似60-70經典茶記感覺,播放住經典懷舊金曲,伙記都幾好禮貌,同客落單都爽手,臨走同收銀講聲你哋嘅辣油幾好食😋
🤣🔥佢即刻出示個牌有外賣服務+4餸有優惠,方便的話仲有埋wts落單服務🤣😘太可愛嘅伙記,都忍唔住要讚一讚
辣汁陳皮魚旦