2025-05-30 513 views
星期四晚上6:45打算入坐,出邊亦冇人排隊,店員話只有90分鐘用餐時間。由於朋友未到所以想book 7:15,但佢又話唔可以即日book😆唯有出外邊行多陣再入返去。而家香港晚市,仲會限住人哋90分鐘食飯,令我以為間餐廳嘅食物好好味、生意好好、坐爆場。可惜入到餐廳,好多枱冇人坐。綠豆沙牛乳:全餐叫做最好食,但係好甜鰻魚蛋餅:冇蛋味、蛋餅好厚、但食唔到啲乜嘢蛋、鰻魚偏硬(似海鰻多啲)沙沙牛肉鍋:牛肉冇牛味、成煲嘢好多蒜、仲有好多粉絲、但啲姑好少、總之難食開心果糊:有開心果味、但苦澀嗌咗楊枝甘露:點知係芒果轉木瓜、幾新穎、但都係好難食。木瓜唔甜而且有d生、䄂子無味、中間有堆白色嘅嘢(呢堆嘢超級難食、裏面有啲好粉嘅嘢、本身以為係西米,但係唔係、都唔知自己食緊乜)總括嚟講,食物唔新鮮、唔會食到食材原本嘅味道(開心果同綠豆除外);調味料方面:都係over,一係冇味

可惜入到餐廳,好多枱冇人坐。

綠豆沙牛乳:全餐叫做最好食,但係好甜
開心果糊:有開心果味、但苦澀
嗌咗楊枝甘露:點知係芒果轉木瓜、