2021-04-27
作為將軍人對於將軍澳海旁越來越多cafe真係勁開心(●’◡’●)ノ今日分享一間比較冷門少少嘅(?!)個人認為呢間 @staywithcafehk 嘅裝修,同埋食物嘅賣相完全比得上其他熱門cafe♥︎最重要嘅係佢係一間寵物友善嘅餐廳,可以帶埋寵物嚟打卡ฅ^•ﻌ•^ฅ.明太子大蝦配意粉配紫菜天婦羅脆脆$108🍝面頭有三大隻煎香咗嘅大蝦,質地幾彈牙。忌廉入面嘅明太子粉量都幾多,基本上每一啖意粉都食到。紫菜天婦羅脆脆感覺上係平時一包包零食個種,同意粉冇話好夾,不過就咁食味道都不錯。.炸魚柳Burger$78🍔包有微微煎香過,入面夾住大大條炸魚柳,再有他他醬同埋生菜。味道正正常常,炸魚柳都唔會好粉,不過我覺得條魚可以再脆啲。旁邊仲有啲黑醋沙律,幾好食。.碟豆花檸檬梳打$50🍋呢間cafe入邊所有嘅飲品賣相都超級吸引!不過因為我唔係特別鍾意飲咖啡,所以就揀咗呢一杯。大樽嘅係檸檬梳打,小樽嘅係碟豆花汁,好似香水樽咁勁靚!杯入面有檸檬乾同埋食用花,可以自己溝碟豆花檸檬梳打,味道唔會太酸又唔會太死甜,我覺得幾好飲❣︎.總括而言:食物質素唔係話超級突出,但勝在賣相同環境加分。我嗰日星期日去都算多人,唔知閑日會
明太子大蝦配意粉配紫菜天婦羅脆脆$108🍝
炸魚柳Burger$78🍔
碟豆花檸檬梳打$50🍋
總括而言:食物質素唔係話超級突出,但勝在賣相同環境加分。我嗰日星期日去都算多人,唔知閑日會唔會好啲。如果想坐特定打卡位/戶外建議早啲嚟排隊!