2021-04-04 73 views
一路都好想試呢到既甜品,今日放假終於捉埋朋友一齊陪我試!打開餐牌即刻有選擇困難症,因為甜品款式好多,而且張張相望落都好靚好吸引🤤最後我地分別揀左牛奶冰同埋鬆餅一齊開心share。✨荔枝牛奶冰牛奶冰冰感唔重,入口輕飄飄的幾得意,牛奶味唔算特別濃但都食得出。覺得淡味的話,可以自己隨心添加荔枝味的糖漿。牛奶冰食到底仲有荔枝果肉同埋脆脆蛋白餅。✨士多啤梨乳酪厚焗鬆餅我同朋友都想食一啲味道Fresh 啲嘅甜品,於是揀左有果味雪糕的鬆餅。甜品賣相好精緻,旁邊仲有新鮮士多啤梨裝飾。士多啤梨雪糕酸酸甜甜的,夾埋即叫即焗既鬆餅一齊食好夾。鬆餅口感鬆軟,蛋味都幾香,我哋仲加錢叫左鬆餅要加麻糬。不過餐廳職員上菜嗰陣上錯咗一份無麻糬既比我地,之後佢都好有心咁額外送多一份有麻糬既鬆餅補數。鬆餅本身無咩甜味,要加果醬或者蜜糖食會好味啲。麻糬無想像中咁煙韌,口感軟腍無QQ的口感,只有甜甜地既味,下次都可以唔使加。餐廳既甜品整體賣相都好靚,好適合打卡影相,不過味道就相對一般,無咩驚喜。
一路都好想試呢到既甜品,今日放假終於捉埋朋友一齊陪我試!

✨荔枝牛奶冰

牛奶冰食到底仲有荔枝果肉同埋脆脆蛋白餅。

✨士多啤梨乳酪厚焗鬆餅