12月7日是男朋友生日的大日子,已經是第5年慶祝啦,希望一路sweetsweet落去,今次生日飯好有驚喜,選擇左老夫老妻的浪漫.....打邊爐!!!今次選擇了在我公司附近的101台式涮涮鍋,有肥美海鮮靓牛任食。餐廳是新開的台式"吃到飽"打邊爐套餐,最吸引我既是可選擇紅燒牛肉作為涮涮鍋湯底,紅燒牛肉是男朋友最愛,每次到台灣都必食!!!紅燒牛肉鍋可選大,中,小辣,因是第一次到餐廳用餐,選了最基本的小辣,試下水溫先,而且餐廳提供的調味料多,細心到連日式芝麻醬都有,太幸福啦~紅燒牛肉鍋的湯底好地道,好有台灣feel,小辣都幾辣(平時都算食得到辣既我),但辣得黎好香好野味,湯底內的紅燒牛肉份量算多而且每舊都燜得好腍。打邊爐又點可以冇佢......全晚最期待的手切安格斯牛頸脊肥牛片、店員話肥牛片是即點即切,肉質新鮮,肉味香濃又爽口。每兩人就一碟,份量足夠,一個人都食到10幾片,回晒本啦!!!打邊爐拼盤點心全是餐廳自家製,夠獨家又有心思,一共9款:有太極冬菇、墨魚汁鳥結糖、、三重芝士牛丸、蝦丸和墨丸等等三重芝 士丸內的醬爆芝士夠鹹香。如果你同我一樣都系芝士控,你一定會愛上的!!!墨魚汁鳥結糖(個造型

三重芝 士丸內的醬爆芝士夠鹹香。如果你同我一樣都系芝士控,你一定會愛上的!!!墨魚汁鳥結糖(個造型真系幾似鳥結糖><),,手打墨魚滑加墨汁,好爽口,仲食到墨魚粒,口感豐富。
另外,再追加左一份足足有8吋長鱈場蟹棒和芝士竹輪卷(外面都系做任食打邊爐的少有提供),台式黑椒腸,烏冬同油麥菜(烏冬都系日本貨,特別滑又彈牙,值得一讚)
太利害喇!!!連響鈴和魚皮都系餐廳自己炸,食得出系唔同d,特別香脆又冇油"億"味,食得好放心,同埋真系食到響鈴既豆香
餐廳冇限供應不同款式的台式飲品,我只簡單地點左3杯熱柚子物(唔好蝕底) hehe^^
甜品木糠珍珠奶茶布丁,布丁是台式奶茶口味,滑溜有茶香。太滿足啦

決定聖誕假期同朋友們再encore,試埋三重芝士無骨雞鍋,聽講都好受歡迎
2016-12-07
$300 (Dinner)
Celebration
Birthday